Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:47 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Românul condamnat la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri mai are o singură şansă la viaţă !

ro

03 Mar, 2015 22:47 1838 Marime text
Recursul lui Ionuţ Alexandru Gologan, românul condamnat la moarte pentru trafic de droguri în Malaysia, a fost respins, iar avocatul sau a introdus, în regim de urgenţă, cererea de recurs la o instanţa superioară, Curtea Federală de Justiţie.
 
Curtea de Apel din Putrajaya, Malaysia, a judecat, pe 16 februarie, apelul introdus de Ionuţ Alexandru Gologan, un tânăr de 23 de ani din judeţul Prahova, arestat pentru trafic de droguri şi condamnat la pedeapsa capitală în prima instanţa, pe 16 octombrie 2013, şi a decis respingerea apelului şi menţinerea sentinţei primei instanţe.
 
În urmă acestei decizii, avocatul cetăţeanului român a introdus, în regim de urgenţă, cererea de recurs la o instanţa superioară, respectiv Curtea Federală de Justiţie a Malaysiei, în prezent fiind aşteptată decizia autorităţilor judiciare malaysiene privind stabilirea termenului de judecată, a precizat MAE, subliniind că cetăţeanul român a fost reprezentat de avocatul ales, iar la şedinţa de judecată a asistat şi un reprezentant al Ambasadei României în Malaysia.
 
MAE subliniază că au fost întreprinse numeroase demersuri la nivel diplomatic, care au vizat realizarea unor schimburi de experienţă cu statele membre ale Uniunii Europene şi cu alte state terţe care au gestionat cazuri similare, precum şi cu organizaţii internaţionale specializate în strategiile de evitare a pedepsei capitale.
 
Românul condamnat la moarte în Malaezia este din comuna Telega (Prahova), iar ultima dată a fost în localitatea natală în vara anului 2012, cu o lună înainte de a fi arestat, a declarat, pe 16 octombrie 2013, primarul localităţii, Ilie Gheorghe, precizând că tânărul Ionuţ Alexandru Gologan a plecat apoi în Germania, unde a fost racolat de traficanţi de droguri.
 
Ilie Gheorghe a spus că bunica tânărului a venit la Primărie pentru a fi îndrumată ce să facă să îl ajute pe băiat în timpul procesului, iar Primăria a făcut o anchetă socială şi recomandări care să îl ajute în faţă instanţei.
 
În bagajele tânărului, care lucra ca şofer cu jumătate de normă, au fost descoperite, pe 26 iunie 2012, pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur, 1.494 de grame de metamfetamină.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii