Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Românii sunt obligaţi să îşi monteze detectoare de gaze pe banii lor. Cât costă avertizoarele

ro

27 Aug, 2016 16:53 3281 Marime text
Românii sunt obligaţi, încă o dată, să scoată sute de lei din buzunare. Asta deoarece toţi trebuie să aibă detectoare de gaze în apartamente. Măsură impusă de ANRE a stârnit controverse uriaşe, iar locatarii şi administratorii sunt extrem de nemulţumiţi.

După scandalul repartitoarelor, când românii au fost obligaţi să le monteze pe banii lor, o altă problemă creează mari inconveniente, informează România TV. Românii vor trebui să îşi cumpere şi monteze detectoare de gaze.

"Faptul că vor trebui să scoată din buzunar 300-400 de lei nemulţumeşte populaţia cu venituri reduse. În acest sens, firmele de repartitoare şi avertizoare de gaze au conceput o procedură de plată în rate, respectiv între 6 şi 12 rate. Chiar şi aşa, populaţia care are aragaz pe gaz va trebui să scoată din buzunar această sumă, lucru care nu convine nimănui", a spus Eugen Berceanu, administratorul mai multor blocuri din Capitală, citat de RTV.net.


Nemontarea detectoarelor de gaze poate însemna oprirea combustibilului pe scară.

"Nu se mai face revizia la 2 ani sau la 5 ani de gaze. Se închide gazul la scara unde măcar un apartament nu îşi montează acest analizor", a precizat Eugen Berceanu.


Ordinul ANRE arată că trebuie să îşi monteze detectoare de gaze toţi proprietarii care au geamuri termopan şi cel puţin un aragaz. O altă problemă este aceea că detectoarele de gaze au o durată de viaţă limitată, astfel încât vor trebui cumpărate altele. 

sursa foto: monitorulbt.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii