Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:09 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Românii, printre cei mai nefericiţi oameni din lume

ro

24 Apr, 2015 15:28 794 Marime text
România ocupă locul al 86-lea în topul celor mai fericite ţări din lume, potrivit Raportului Mondial al Fericirii pe 2015 (World Happiness Report 2015) întocmit cu sprijinul Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).Republica Moldova ocupă poziţia a 52-a în clasament.
 
Primul loc în topul celor mai fericite națiuni este ocupat de Elveția, care este urmată de Islanda, Danemarca, Norvegia, Canada, Finlanda, Olanda, Suedia, Noua Zeelandă şi Australia.
 
La polul opus, cu excepția Siriei și Afganistanului, care se confruntă cu conflicte armate, cele mai nefericite zece ţări din lume se află toate în Africa subsahariană şi sahariană  și sunt, în ordine, Togo, Burundi, Siria, Benin, Rwanda, Afganistan, Burkina Faso, Coasta de Fildeş, Guineea şi Ciad.
 
Statele Unite ale Americii se află pe locul al 15-lea, Brazilia este pe locul al 16-lea, Marea Britanie, pe al 21-lea, Japonia, pe al 46-lea, Rusia, pe locul al 64-lea şi Iranul pe locul al 110-lea.
 
Studiul arată că femeile tind să fie mai fericite decât bărbaţii în America de nord, Australia, Noua Zeelandă, Asia de sud şi Asia de est, iar bărbaţii sunt mai fericiţi în Europa de est, în statele din fosta Uniune Sovietică şi regiunea Africii subsahariene.
 
Nicaragua şi Zimbabwe au înregistrat cea mai mare creştere a nivelului de fericire, din 2012 până în 2014, iar Grecia, Egipt, Italia şi Arabia Saudită a cunoscut cea mai mare scădere a acestui nivel. 
 
Raportul Mondial al Fericirii este rezultatul unui proiect inițiat în regtul budist Bhutan, al cărui premier, Jigmi Y. Thinley, a dorit să evalueze gradul de fericire al populaţiei.

Sursa: b1.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii