Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru SUA

ro

17 Jan, 2015 22:42 2132 Marime text
 
Asistentul Secretarului de Stat american pentru Afaceri europene, Victoria Nuland, a discutat cu ministrul român de externe, Bogdan Aurescu despre eventualitatea înlăturării sistemului de vize pentru cetăţenii români.

Victoria Nuland a discutat cu  Bogdan Aurescu despre  problematica Visa Waiver, despre înlăturarea regimului de vize pentru cetăţenii romani care vor să călătorească în SUA. Nuland a declarat că lucrurile nu depind doar de România, ci şi de Congresul SUA, informează capital.ro.

Visa Waiver Program (VWP) permite cetăţenilor din anumite ţări să călătorească în Statele Unite în scopuri turistice sau de afaceri  pe o perioadă de 90 de zile sau mai puţin, fără a fi nevoiţi să obţină o viză. Programul a fost înfiinţat în 1986 cu obiectivul de a elimina barierele inutile, de a stimula industria turismului şi de a permite Departamentului de Stat să-şi canalizeze resursele consulare în alte domenii, scrie capital.ro.

Ţările care fac parte din VWP sunt: Andorra, Australia, Austria, Belgia, Brunei, Cehia, Coreea de Sud, Danemarca, Elvetia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Irlanda, Islanda, Italia, Japonia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Monaco, Olanda, Noua Zeelanda, Norvegia, Portugalia, San Marino, Singapore, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria.


Sursa: capital.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii