Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:49 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romanii nu cumpara locuinte noi prin Prima Casa

ro

11 May, 2010 16:52 896 Marime text

Deşi Prima Casă pentru locuinţe noi a fost lansată de aproape o luna, cererea e foarte scăzută, din cauza condiţiilor ambigue, care deranjează atât băncile, cât şi potenţialii clienţi. Majoritatea covârşitoare a celor circa 800 de cereri de credite ajunse la fondul de garantare sunt pentru finanţarea achiziţiei de locuinţe vechi. Chiar dacă unele dintre preţurile locuinţelor din proiectele rezidenţiale noi se încadrează în baremul impus de stat, faptul că acestea nu sunt terminate determină clienţii să caute tot locuinţe din blocuri vechi.

Reprezentantul Be Igloo, Nimrod Zvik, crede că situaţia s-ar putea înrăutăţi pentru că multe proiecte sunt blocate, deci pe piaţă ar putea apărea o criză de locuinţe, la dispoziţie rămânând doar cele vechi, ceea ce ar putea conduce la noi creşteri de preţuri.

"Portofoliul nostru cuprinde locuinţe finalizate, iar pentru cele în curs de finalizare se oferă garanţii bancare, aşa că nu se pune problema încrederii clienţilor în produs. Cu toate acestea, nu am simţit nici o diferenţă de la apariţia programului Prima Casă 2. Dimpotrivă, deşi vânzările au crescut, avem acelaşi număr de clienţi care cumpără prin acest program şi procentajul lor rămâne sub 10%", a declarat Nimrod Zvik.

O altă problemă este şi preţul cerut pentru terenuri. „ Ar fi destul de greu că oamenii să se asocieze pentru a cumpără un teren care costă acum să zicem 80-100 euro/mp, pentru că apoi să depună actele pentru creditul de construcţie. Să nu mai vorbim de autorizaţii şi altele", a explicat Nimrod Zvik.

Sursa: romanialibera.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii