Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:38 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Românii din Spania sar în ajutorul răniţilor de la „Colectiv”

ro

09 Nov, 2015 17:47 1925 Marime text
În urmă unei cereri semnate de FADERE (Federația Asociațiilor de Români din Europa), Spitalul din Getafe și Direcția spaniolă de Cooperare Medicală și Relații Instituționale au aprobat primirea în Secția de Arși din Getafe, Madrid, Spania, câtorva răniți din România, victime ale incendiului de la "Clubul Colectiv". Spitalul din Getafe, este unul nou și este dotat cu o secție ultramodernă pentru tratarea persoanelor arse.
Românii din zona Madrid s-au mobilizat și mai mulți dintre ei au spus că sunt dispuși să se ocupe de cazarea și masa familiilor răniților transportați la Madrid, iar membrii unei biserici sunt dispuși să plătească cheltuielile medicale ale pacienților, "în cazul în care promisiunile guvernanților privind deconturile vor lăsa și acum de dorit".
"Românii din diaspora sunt în fiecare moment alături de cei din țară, și acest lucru l-au demonstrat și în aceste zile grele. În majoritatea orașelor unde există comunități mari de români au fost organizate în acest sfârșit de săptămâna manifestații  pentru comemorarea persoanelor decedate în clubul Colectiv", a declarat Daniel Tecu, președintele FADERE.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii