Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Românii din Marea Britanie mulțumiți dar sceptici și nefericiți

ro

23 Feb, 2015 11:03 1127 Marime text
Site-ul online Angliamea.ro a formulat o serie de chestionare care au urmărit evaluarea  percepției românilor din Regatul Unit asupra muncii pe care o prestează, asupra culturii britanice și asupra viitorului lor în Marea Britanie.

Aproximativ 48% dintre românii apreciază că este mult mai ușor să lucreze  în Marea Britanie decât in România. De reținut este faptul că 40% dintre cei chestionați nu lucrează la nivelul competențelor profesionale dobândite în România, mai mult decât atât, 16% dintre ei obținând calificarea profesională în Marea Britanie prin diferite programe de studiu sau reconversie profesională accesibile lor.

În proporție majoritară, românii se arată interesați să-și deschidă o afacere în țara gazdă, luând exemplele unor conaționali care au reușit să pună bazele unor afaceri de succes cu investiții inițiale minime. Atitudinea ostilă a englezilor față de români pare a fi doar un mit ori poate neîncrederea românilor în conaționalii lor este foarte scazută, din moment ce majoritatea celor chestionați au mai multă încredere în englezi decât în români și peste 55% dintre ei nu intenționează să se mai întoarcă definitiv în România. Doar un procent infim de 3% au răspuns că nu le place deloc Marea Britanie.

Ṣi din punct de vedere cultural, românii par să apreciaze stilul de viață britanic, peste 57% dintre ei declarând că acesta “le place”, puțin peste 32% optând pentru varianta “respect cultura lor dar trăiesc în felul meu”.

Cu toate acestea, deși răspunsurile date indică satisfacția românilor față de munca și perspectivele pe care le au în Marea Britanie, majoritatea declară că nu sunt mai fericiți decât inainte, pe vremea când trăiau în România.


Sursa foto: jurnaldeoas.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii