Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Românii din Diaspora vor plăti anual 800 de lei la sănătate

ro

17 Sep, 2015 07:28 1647 Marime text
 
Vești nu tocmai bune pentru românii din Diaspora! Indiferent dacă obțin sau nu venituri, ei trebuie să plătească 800 de lei la sănătate anual.
 
Această prevedere se regăsește în Noul Cod Fiscal, ce a fost promulgat acum o săptămână de președintele Klaus Iohannis, potrivit știripesurse.ro.
 
Taxele pentru cei din Diaspora reprezinta de fapt contribuțiile către bugetul de asigurări sociale de sănătate, care vor fi suportate și de românii care nu beneficiază de astfel de servicii, cum sunt cei plecați la muncă în străinătate.
 
Important de știut este faptul că, persoanele cu rezidența fiscală în România, cu domiciliul în țară, sunt obligate la plata acestei contribuții calculată prin procentul de 5.5% din valoarea salariului minim pe economie, chiar dacă se află în străinătate.
 
Astfel, contribuția este de aproximativ 67 de lei/lună, corespunzător sumei de 792 de lei pentru un salariu minim pe economie din 2016 de 1200 de lei.
 
De fapt, legea nu se adresează numai acestor categorii de persoane ci și altora, cum ar fi cele neasigurate, dar care încasează venituri la negru, agricultorilor care nu îndeplinesc condiția de a fi impozitați prin tranșe de venit sau persoanelor casnice ce nu sunt coasigurate, anunță Cornel Grama, expert fiscal, conform știripesurse.ro.



Sursa foto: andreialbu.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii