Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:32 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Românii din diaspora vor cere dizolvarea Parlamentului!

ro

13 Aug, 2015 12:43 2034 Marime text
 
Reprezentanţii românilor din Italia şi Spania, prezenţi la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului (Harghita), spun că sunt pregătiţi să ceară preşedintelui Klaus Johannis dizolvarea Parlamentului, dacă nu se vor aproba votul prin corespondenţă şi votul electronic.
Daniel Ţecu, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE), a afirmat că românii din diaspora sunt pregătiţi să facă presiuni asupra autorităţilor din România, pentru a avea vot prin corespondenţă şi vot electronic. Ei sunt indignaţi că parlamentarii au avut timp să îşi creeze legi pentru a-şi mări salariile şi pentru a-şi crea pensii pentru ei, dar nu au avut timp pentru votul prin corespondenţă.
Ţecu a avertizat că la alegerile de anul viitor, numărul românilor care se vor prezenta la urne va fi mai mic decât la scrutinul pentru alegerile prezidenţiale de anul trecut.
Eugen Terteleac, preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia, consideră însă că la alegerile de anul viitor vor vota mulţi români din diaspora, pentru că a fost extinsă posibilitatea de înfiinţare a secţiilor de votare. Deşi este ”încrezător că speranţa moare ultima”, Terteleac se aşteaptă la ”o trădare” din partea parlamentarilor care reprezintă diaspora.
Reprezentanţii românilor din Italia şi Spania au acuzat partidele politice româneşti că au ”măcinat” diaspora, că dezbină comunităţile româneşti pentru a le obţine voturile şi că după ce ajung la guvernare ”îşi scurg” banii destinaţi românilor, uitând de promisiunile pe care le-au făcut.



sursa foto: dreamgeek.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii