Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Românii din Diaspora protestează mâine în stradă

ro

21 Feb, 2015 21:35 1029 Marime text
Controversatul documentar al Channel 4 despre imigranții români a revoltat comunitatea românească din Marea Britanie. Ca urmare, sute de români organizează un protest în fața postului sediului din Londra al televiziunii britanice, mâine, între orele 15.00 și 19.00, potrivit stiridiaspora.com, citat de dcnews.ro.

Românii, majoritatea tineri, s-au mobilizat pe rețelele de socializare după ce au văzut primul episod din documentarul „Vin Românii!” în care imigranții sunt prezentați ca fiind țigani, infractori, oameni fără adăpost care vin în Marea Britanie la cerșit, dorm sub poduri sau la metrou și trăiesc din ajutoare sociale, scrie sursa citată.

Protestul de mâine se va numi „Silent protest @Channel4″. Tinerii s-au pregătit cu pancarte pe care vor scrie diverse mesaje care arată mândria de a fi român. Cati Andreea din Golders Green, Redbridge, United Kingdom a scris pe pagina sa de Facebook câteva propuneri pentru textele de pe pancarte: „Dacă vrei să lucrezi la Microsoft trebuie să înveți româna. Este a doua limbă vorbită la Microsoft!” , „Scriem cu pixul datorită unui român”, „Zburăm cu avionul datorită unui român”, „România este o țară de nota 10 datorită Nadiei!”, relatează dcnews.ro.

Ambasada României la Londra s-a autosesizat cu privire la inițiativa postului de televiziune Channel 4 de a difuza, începând cu 17 februarie 2015, documentarul în trei episoade intitulat  „Romanians are coming”, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul instituției. 



Sursa: dcnews.ro
Sursa foto: dcnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii