Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Românii care vor traversa pentru prima dată Oceanul Atlantic vâslind și-au lansat la apă barca (galerie foto)

ro

11 Aug, 2016 23:44 2641 Marime text
Prima echipă românească ce va traversa Oceanul Atlantic vâslind a lansat, astăzi, la apă, la Limanu, judeţul Constanţa, barca ce va scrie istorie pentru România și cu care se va concura în cadrul celei mai dure curse de canotaj din lume: „Talisker Whisky Atlantic Challenge”.
 
Aceasta este cea mai dură cursă de canotaj din lume, care aliniază la start un număr limitat de echipe de pe mapamond, având reguli foarte stricte: echipa nu va primi niciun suport din exterior în timpul cursei, iar membri vor trebui să facă față unor provocări precum privarea de somn, vâslire în schimburi de două ore, non-stop timp de săptămâni. Barca va avea o limită de lungime și lățime, poate fi construită numai din anumite materiale, nu va putea fi reparată pe parcurs și va fi echipată cu provizii numai la start.
 
Pregătirile echipei pentru traversarea Atlanticului vâslind durează doi ani și includ antrenamente complexe, sală de forță, cursuri de navigație, înot şi un test unic de traversare a Mării Negre într-o barcă cu vâsle. Startul oficial va avea loc în decembrie 2017. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii