Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Românii ar putea recepționa până la 16 programe tv gratuite

ro

11 Jun, 2014 20:14 2100 Marime text
Aproximativ 90% din populația țării noastre, însemnând circa 18.110.000 de locuitori (potrivit recensamantului din 2011) ar trebui să poată recepționa gratuit 12 - 16 programe TV în format Standard Definition (SD) sau 3 programe TV în format High Definition (HD) și 4 - 5 programe SD. Acest lucru trebuie să se întâmplă până la sfârșitul anului 2016, au declarat pentru HotNews.ro oficialii SNR (Radiocom).

SNR a obținut trei din cele cinci licențe de televiziune digitală terestră. Pentru a putea prinde programele este necesară o antenă de recepție UHF (tip Yagi) precum și de un set top box DVB-T2/MPEG-4 cu un televizor adecvat sau de un televizor cu tunner DVB-T2/MPEG-4. Atât televizorul, cât și set top box-ul este recomandat să aibă și modul CI+ pentru eventualele programe criptate, notează HotNews.

Cele cinci licențe de televiziune digitală terestră au fost câștigate contra sumei de 1,02 milioane de euro, a anunțat, astăzi, autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM).

Unul dintre cele trei multiplexuri digitale adjudecate este condiționat să transmită „free to air", astfel încât populația poate recepționa programe TV necriptate, fără plata unui abonament.

Sursă foto: www.gadgetreport.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii