Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:30 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romaniatv.net Iarna îşi intră în drepturi şi aduce ger, ninsori şi polei

ro

26 Dec, 2015 23:28 1019 Marime text
Meteorologii anunţă că săptămâna viitoare vremea se va răci accentuat, astfel că valorile de temperatură vor deveni apopiate de cele normale pentru această perioadă a anului. În unele zone ale ţării se anunţă vânt, lapoviţă, polei şi ninsori.Valorile termice vor marca o creştere faţă de ziua precedentă şi vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă a anului în cea mai mare parte a ţării, dar în special în sud şi în est, la deal şi la munte. Pe parcursul zilei, în zonele joase din Banat, Crişana şi Transilvania pe arii restrânse va fi nebulozitate joasă sau ceaţă, iar în restul teritoriului cerul va fi variabil. În timpul nopţii norii joşi vor fi prezenţi în regiunile intracarpatice, iar ceaţa se va semnala local în sud, în vest şi în centru şi izolat se va asocia cu burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană. Temperaturile maxime se vor încadra între 2...3 grade în zonele cu ceaţă persistentă din vestul Transilvaniei şi 18...19 grade în zona subcarpatică din Moldova, Muntenia şi Oltenia.
PROGNOZA METEO LUNI. În vestul, nord-vestul şi centrul ţării vremea va fi în general închisă, cu precădere în zonele joase de relief, unde nebulozitatea stratiformă şi ceaţă vor fi persistente şi asociate cu burniţă, condiţii în care valorile termice se vor apropia de cele, climatologic, specifice datei. În restul teritoriului, peste zi cerul va fi variabil, regimul termic se va situa cu mult peste cel normal în această perioadă din an, iar ceaţa va fi prezentă pe arii restrânse, în orele dimineţii. În cursul nopţii, nebulozitatea se va accentua în jumătatea de nord-est şi se vor semnala precipitaţii mixte în Moldova şi sub formă de ninsoare local în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, iar noaptea şi în estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 2...4 grade izolat în vest şi centru şi 18...19 grade în Subcarpaţii Getici.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea va intra într-un proces de răcire, ce va fi semnificativă - ziua în regiunile extracarpatice, iar noaptea se va resimţi la nivelul întregii ţări; astfel se vor înregistra temperaturi în jurul celor specifice perioadei, cu maxime între 0 grade in nordul Moldovei şi 8 grade in Oltenia. Cerul va fi temporar noros. Ziua va ninge în zona Carpatilor Orientali şi Meridionali şi local în Moldova, iar în Muntenia, cu precădere la deal şi izolat în Dobrogea vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Noaptea precipitaţii predominant sub formă de ninsoare se vor semnala îndeosebi în Oltenia. Izolat se va forma polei şi gheţuş. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în estul şi în sudul teritoriului.
 
TENDINTA: Vremea va continua să se răcească, valorile termice urmând a coborî chiar sub mediile climatologic specifice perioadei, astfel că noptile vor deveni geroase, mai ales in nord şi in centru.
Miercuri, cerul va fi variabil la senin, cu înnorări în cursul zilei, când va ninge local în sud-vestul ţării şi cu totul izolat în rest; vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în est şi sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 şi 3 grade. (-5 grade in sud-estul Transilvaniei si partea continentala a Dobrogei si 3 grade in Dealurile de Ves.t
 
Sursa: www.rtv.net

Ti-a placut articolul?

Comentarii