Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România trimite o fregată la lupta cu piraţii

ro

01 Sep, 2011 20:36 1321 Marime text

fregata_regele_ferdinand.jpgPreşedintele Traian Băsescu a anunţat în urmă cu puţin timp că va trimite o fregată românească în zona unde acţionează piraţii somalezi.

Fregata care participă acum la misiunea NATO din Mediterană va fi mutata în Cornul Africii, să participe la securizarea canalelor europene de navigaţie. Traian Băsescu a făcut anunţul la întîlnirea cu ambasadorii ţării noastre. "Pentru că suntem în zona participărilor militare, foarte curând vom schimba una din misiunile pe care le aveam cu forţele navale: vom disloca în cursul acestui an, la momentul la care se va stabili, una din fregate în Cornul Africii, renunţând la participarea la Active Endeavour în Marea Mediterană".
"Deci, sigur, este o misiune mult mai dură, pentru că se înscrie în efortul statelor Uniunii Europene de a pune în siguranţă liniile de navigaţie din Oceanul Indian, din Golful Aden şi considerăm că, cu informarea partenerilor din NATO, vom redisloca, vom redistribui capabilităţile noastre din Mediterană în Oceanul Indian", le-a spus preşedintele Băsescu ambasadorilor români, în marja participării la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii