Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România scapă de gazul rusesc prin acest proiect

ro

30 Jan, 2015 08:21 1693 Marime text
Transportatorul naţional de gaze din Slovacia, Eustream, se aşteaptă ca în următoarele două săptămâni să încheie un memorandum de înţelegere cu companiile similare din România şi Bulgaria, pentru construcţia unui gazoduct care să reducă dependenţa regiunii balcanice de Rusia, informează antena3.ro.

Eustream a propus livrarea de gaze din terminalele europene prin sistemul de conducte al Slovaciei, în Ucraina şi de acolo în România şi Bulgaria, relatează Reuters, citat de antena3.ro.

Susţinătorii proiectului spun că acesta va face ca state precum Bulgaria şi Serbia să poată primi gaze chiar dacă Rusia întrerupe livrările către Ucraina. „Anticipăm că vom semna un memorandum de înţelegere atât cu România, cât şi cu Bulgaria în decurs, să zicem, de două săptămâni", a declarat preşedintele Eustream, Tomas Marecek, la o conferinţă pe tema gazelor de la Viena, relatează antena3.ro. El a adăugat că Eustream acţionează ca promotor principal al acestui proiect, dar discută cu multe alte părţi care ar putea, teoretic, să participe ca acţionari.


Sursa: antena3.ro
Sursa foto: http://112.ua
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii