Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HotNews.ro România reglementărilor inutile în afaceri. Peste 58% dintre firme se plâng de ele

ro

20 Apr, 2015 14:23 1302 Marime text
 
Statul român menține reglementări inutile care aduc costuri suplimentare și pun piedici oamenilor de afaceri, consideră majoritatea firmelor românești, potrivit unui studiu făcut public, astăzi, de Cameră de Comerț și Industrie a României (CCIR). De asemenea, majoritatea firmelor chestionate acuza corupția din administrația publică și apreciază activitatea procurorilor DNA, relatează HotNews.ro. 
  
Conform realizatorilor studiului, „există un optimism moderat" pentru 2015, dar firmele din România identifică 5 zone „care sugruma activitatea economică și limitează dezvoltarea economiei reale și crearea de locuri de muncă": 
  
  •      nivelul foarte ridicat al fiscalității, 
  •      legislația care conține multe prevederi inutile, învechite sau împovărătoare, 
  •      incoerență dintre instituții, inclusiv pentru că acestea nu au bazele de date corelate, 
  •      corupția din administrația publică, 
  •      starea educației naționale care nu reușește să pregătească specialiștii de care are nevoie economia reală.  
58% dintre companiile chestionate consideră că „statul menține numeroase reglementări inutile și costisitoare", relevă studiul realizat de TNS CSOP pentru CCIR. În plus, peste 80% dintre companii reclamă legislația instabilă și nivelul ridicat al fiscalității, urmate de starea infrastructurii rutiere drept aspectele cu cel mai mare impact negativ asupra activității lor. 
  
În privință contactului oamenilor de afaceri cu instituțiile statului, aproape 50% dintre companii reclamă consumul mare de timp. 
  
În context, 87% dintre companii vor să interacționeze cu un singur organ de control, după model german, se mai arată în studiu. 
  
Corupția funcționarilor din administrația publică este acuzată de 63% dintre reprezentanții companiilor că fiind un „factor puternic negativ asupra activității". 
  
În acest sens, 60% dintre firmele chestionate și-au exprimat aprecierea pentru  activitatea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, se mai arată în studiul Camerei de Comerț, citat de HotNews.ro. 
  
În privință calității forței de muncă românești, 55% dintre firme consideră că sunt afectate de nivelul redus de calificare a lucrătorilor/candidaților la joburi, iar 24% nu se simț afectate.  



Sursa: HotNews.ro

  
  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii