Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România, la şefia pentru "Neproliferarea Armelor Nucleare"

ro

04 May, 2015 19:28 830 Marime text
 
România asigură preşedinţia Comitetului Principal II al Conferinţei de Evaluare a Tratatului de Neproliferare a Armelor Nucleare (NPT), care are loc la New York, în perioada 27 aprilie-22 mai 2015.
 
Lucrările Comitetului Principal II se desfăşoară la New York, în perioada 4-15 mai 2015, sub preşedinţia ambasadorului Cristian Istrate, Reprezentant Permanent al României pe lângă organizaţiile internaţionale cu sediul la Viena. Pentru România, alegerea unui reprezentant român pentru funcţia de preşedinte al Comitetului Principal II reconfirmă importanţa eforturilor diplomaţiei române la nivel multilateral, pe dosare de importanţă majoră privind securitatea globală şi neproliferarea armelor de distrugere în masă, transmite Biroul de presă al MAE.
 
Tratatul de Neproliferare a Armelor Nucleare (NPT) a intrat în vigoare la 5 martie 1970, numărând în prezent 190 de state părţi.
 
Conform procedurilor în vigoare, la fiecare cinci ani se organizează conferinţe de evaluare, având ca obiect evaluarea implementării Tratatului de Neproliferare a Armelor Nucleare (NPT) şi asigurarea atingerii obiectivelor acestuia.
 
Actuala Conferinţă de Evaluare a Tratatului de Neproliferare a Armelor Nucleare va marca sfârşitul actualului ciclu de evaluare şi începerea unui nou ciclu de cinci ani, care se va încheia în 2020.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii