Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"România iubeşte Europa". Mii de persoane participă la acțiunea din Piața Victoriei (video)

ro

19 May, 2019 19:45 2443 Marime text
Mii de persoane s-au adunat duminică seara în Piața Victoriei. Potrivit Digi24.ro, o organizație non-guvernamentală și mai mulți artiști i-au chemat pe oameni în celebra piață a protestelor pentru a le spune românilor cât de important este să meargă la urne duminica viitoare pentru alegerile europarlamentare și referendumul pe justiție din 26 mai 2019.

Acest lucru se face printr-o manifestație ce are ca puncte de atracție concerte susținute de trupe românești foarte apreciate, o coregrafie specială, dar și discursuri ale unor personalități, printre care filosoful Mihail Șora. 

Potrivit Agerpres.ro, manifestaţia "Toţi pentru Europa" a început de la ora 18,00, evenimentul având ca scop motivarea cetăţenilor să iasă la vot pe 26 mai şi conştientizarea importanţei implicării civice.

Potrivit unui comunicat transmis de Comunitatea Declic, organizator al evenimentului, cu această ocazie va avea loc un concert cu trupele Vama, Omul cu şobolani, Taxi şi Emil. Corul Sound Choir va intona imnul Uniunii Europene, iar Funkoteca va anima atmosfera în Piaţă. Toţi artiştii participă la eveniment pro bono.

De la ora 19,40, un număr de 4.000 de membri ai comunităţii Declic vor face o coregrafie specială, realizând o inimă albă, pe fundal albastru, pentru a transmite mesajul "România iubeşte Europa".

Vor urca pe scenă personalităţi din diferite domenii, fără implicare politică, pentru a transmite un mesaj de mobilizare la vot: filosoful Mihai Şora, artistul Tudor Chirilă, actorii Marius Manole şi Mihai Călin, jurnalistul Moise Guran, Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu de la Asociaţia "Dăruieşte Viaţă".

"Ieşim pentru a le spune celor ce încă nu s-au decis să participe la alegeri că de votul lor depinde nu doar viitorul României, ci şi al Europei. Manifestăm pentru a încuraja tinerii să iasă la vot. Nu dăm culoare politică manifestaţiei, însă îi dăm spirit european", a declarat directorul executiv al Declic, Tudor Brădăţan.


Evenimentul, care se va desfăşura între orele 18,00 - 22,00, face parte dintr-o serie de acţiuni care vor avea loc duminică în 49 de oraşe europene din 13 ţări precum: Germania, Austria, Polonia, Ungaria, Olanda şi Suedia. În ţara noastră, acţiunea se va desfăşura simultan în şapte oraşe, iar românii din diaspora vor organiza propriile evenimente la Madrid, Milano, Barcelona, Londra, Paris şi Zurich, se mai arată în comunicat.

Agerpres.ro
Sursa foto+video: Facebook/Declic
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii