Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România îşi ia adio de la Eurovision! Suntem prea... săraci!

ro

22 Apr, 2016 13:53 1265 Marime text
Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, a anunţat, astăzi că Guvernul nu a găsit baza legală prin care să achite suma necesară participării la concursul Eurovision.
 

"Am discutat situația (participării la Eurovision). Nu există o bază legală ca să se poată face acest transfer financiar având în vedere că Societatea Română de Televiziune are multiple datorii. Ar fi o problemă de concurență neloială și de a fi sesizate toate forurile care țin cont de concurență pe plan european. Din păcate, nu am găsit soluția tehnică și legală, dincolo de soluția financiară (...) prin care o eventuală plată să poată fi făcută. Ne pare rău să constatăm acest lucru. Adresa a sosit la noi abia în aceste zile", a explicat purtătorul de cuvânt.

 
Suciu a adăugat că ar fi "cumva inechitabil ca actualul Guvern să fie acuzat de neplata datoriilor TVR ținând cont că situația debitelor este mult mai veche”.
 

"Noi nu am găsit soluția tehnică și legală de a face această plată în termenul scurt de 24 de ore pe care l-am avut la dispoziție", a adăugat el.

 
Întrebat dacă vor mai fi și alte evenimente care nu vor fi transmise de televiziunea publică precum Campionatul European de Fotbal, Suciu a explicat că Guvernul nu are mandat să lucreze acum "în ceea ce înseamnă reformarea structurii publice din televiziune".
 
European Broadcasting Union — cea mai mare asociație a televiziunilor publice din lume — i-a retras Televiziunii Române calitatea de membru ca urmare a neplății unor datorii în valoare totală de 16 milioane de franci elvețieni. Astfel, „TVR nu va mai putea participa la Eurovision Song Contest 2016, care va avea loc în luna mai”, după cum este anunţat, astăzi, pe site-ul eurovision.tv .

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii