Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:28 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România, inclusă pe lista statelor participate la coaliţia împotriva grupării Stat Islamic

ro

24 Sep, 2014 17:59 1284 Marime text
Ambasada SUA transmite că mai multe ţări participă la coaliţia împotriva grupării Stat Islamic (ISIL) printre care se află şi România.

Ambasada SUA apreciază eforturile depuse deja de ţările participante împotriva ISIL și în sprijinul poporului irakian și a sirienilor, care se confruntă cu brutalitatea ISIL-lui. "Unele țări nu au făcut publice contribuțiile lor la acest efort, astfel încât această listă nu reflectă fiecare element al răspunsului internațional", susţine Ambasada SUA, ce comunică că această listă va creşte în continuare şi va fi actualizată în funcţie de angajamentele suplimentare asumate de ţările din această listă sau dintre ţările care se vor alătura pe viitor cauzei.

Ministerul român al Afacerilor Externe Titus Corlăţean a transmis, recent, pe această temă, următoarele: "Prin acțiunile sale, ISIL reprezintă o amenințare directă la intreaga Comunitate Euro-Atlantică și a statelor din Orientul Mijlociu, unde funcționează, în prezent, ... România va continua să contribuie la eforturile comunității internaționale de a combate terorismul internațional și Fenomenul ISIL. Comunitatea internațională trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a sprijini aspirațiile legitime ale Națiunilor din Orientul Mijlociu".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii