Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:53 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta „România este o țară sigură datorită activității structurilor MAI“

ro

23 Mar, 2015 13:45 563 Marime text
România este o țară sigură și în baza activității desfășurate de structurile Ministerului Afacerilor Interne, bilanțul pe 2014 arătând un trend pozitiv, a declarat premierul Victor Ponta astăzi, la ședința de evaluare a activității desfășurate de MAI anul trecut, informează Agerpres.

„Vă felicit pentru rezultatele din 2014. În primul rând pentru că România este o țară sigură. Pentru mine, nu doar ca prim-ministru, dar și ca cetățean al acestei țări, siguranța este de departe o prioritate și lucrul cel mai important. Vreau să știu că pot să trimit copiii în siguranță la școală, că părinții noștri pot să fie siguri pe stradă, că noi suntem siguri în locuințe, în locuri publice. Și asta este principala dumneavoastră sarcină. V-ați îndeplinit-o în 2014 foarte bine și vă mulțumesc pentru asta", a afirmat premierul.

Ponta a cerut structurilor MAI să-și concentreze activitatea pe prevenirea și combaterea infracțiunilor, în special a celor cu violență.

„Nu ratez însă nicio ocazie atunci când particip la diverse evenimente, bilanțuri ale structurilor din cadrul MAI, să vă cer și să vă rog să vă folosiți toate puterile și eforturile în special în combaterea infracțiunilor de violență. Omorul, violul, tâlhăria, lovirile de orice fel, să știți, deși nu le vedeți la știri, deși nu sunt mediatizate, sunt cele care sperie într-adevăr un cetățean obișnuit. Și aici rolul dumneavoastră, mai mult decât al unui procuror, al justiției, este cel mai important. Și nu obosesc să vă cer, de fiecare dată, să luați măsuri eficiente pentru ca aceste lucruri să fie prevenite, în primul rând. Mă refer în special la violența în școli, la violența în locurile publice, să fie prevenite. Și atunci când se întâmplă, pentru că inevitabil se întâmplă, ca în orice țară, să depuneți toate eforturile pentru ca sancțiunile să fie imediate și extrem de dure. Din acest punct de vedere, repet, 2014, așa cum a fost prezentat și în bilanțul dumneavoastră, este un an care arată o direcție pozitivă. Însă, știți foarte bine că în fiecare zi din an, 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână, vă veți confrunta cu aceste fenomene și mă aștept de la dumneavoastră să răspundeți așteptărilor societății", a spus Ponta.


Sursa: Agerpres

Ti-a placut articolul?

Comentarii