Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:38 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alina Gorghiu „România are nevoie de un acord înnoit cu FMI, BM și CE”

ro

03 Aug, 2015 17:12 880 Marime text
 
România are nevoie de un acord înnoit cu FMI, BM și CE pentru că oferă garanția rămânerii în parametri economici stabili, a afirmat astăzi copreședintele PNL Alina Gorghiu, potrivit Agerpres.

„Poziția PNL, discutată astăzi în ședința Biroului Politic, este că România are nevoie de acest acord înnoit cu FMI, BM și CE pentru că acest lucru nu ne oferă doar fonduri europene suplimentare și dobânzi reduse la împrumuturi, ne oferă și garanția că vom rămâne în parametri economici stabili, crește încrederea investitorilor. De la începutul anului am văzut un comportament public oscilant venit din partea primului-ministru, ba n-avem nevoie de acord, ba nu se va înnoi, ba există posibilitatea să-l prelungim", a afirmat, luni, Alina Gorghiu, la Palatul Parlamentului, după ședința Biroului Politic Național al PNL, conform Agerpres.

Ea a explicat că nu știe ce se va întâmpla cu acordul, acesta urmând să expire în luna septembrie.

„În acest moment îi solicităm lui Ponta sau lui Dragnea, că nu mai știm cine se raportează ca șef la PSD, să ne spună dacă Guvernul României a demarat negocieri cu FMI pentru prelungirea acordului, în ce etapă sunt, dacă le-au demarat și dacă nu s-a întâmplat absolut nimic îi cerem să demareze negocierea unui nou acord cu toate aceste instituții pentru menținerea stabilității economice în România. Lipsa acestuia, așa cum spun specialiștii, ar putea avea anumite efecte, nu tocmai favorabile, asupra situației economice a României, se fac calcule de pierderea aproximativ a două miliarde de euro din fondurile europene și creșterea costurilor de finanțare a împrumuturilor dacă acest acord nu va fi semnat", a adăugat Gorghiu.Sursa: Agerpres

Ti-a placut articolul?

Comentarii