Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:18 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis „România are nevoie de relaxare fiscală, însă contează maniera în care se realizează”

ro

29 Jul, 2015 12:28 869 Marime text
 
România are nevoie de relaxare fiscală, însă contează foarte mult maniera în care se realizează aceasta, iar pentru consolidarea performanțelor recente politicile fiscal-bugetare trebuie să fie sustenabile, a fost mesajul transmis astăzi de președintele Klaus Iohannis cu ocazia Conferinței Științifice Anuale a Economiștilor Români din Mediul Academic din Străinătate - ERMAS 2015, care are loc la Cluj-Napoca, informează Agerpres.

„Recent, am solicitat Parlamentului reexaminarea Codului fiscal. Am făcut acest lucru cu motivația prudenței și responsabilității în plan fiscal-bugetar. România are nevoie de relaxare fiscală, însă contează foarte mult maniera în care se realizează aceasta. Pentru consolidarea performanțelor recente, politicile fiscal-bugetare trebuie să fie sustenabile. Dezvoltarea reală, calitativă se obține prin politici economice bine gândite, care depășesc interesele politice și rezolvă problemele profunde ale economiei noastre'', a declarat președintele, care a fost reprezentat la eveniment de consilierul prezidențial Cosmin Marinescu.

Șeful statului a salutat evenimentul care prilejuiește întâlnirea economiștilor români din străinătate, spunând că este „nu doar un motiv de comuniune și regăsire a colegilor de profesie, ci și o ocazie specială de dezbatere a ideilor economice''.

„Mă bucură să știu că sunt mulți ca dumneavoastră, care excelează prin profesionalism și dedicație, care ne reprezintă țara, prin performanțe deosebite, peste tot în lume. Îi felicit pe toți economiștii români, din străinătate și din țară, cu speranța participării tuturor, prin studiile și cercetările dumneavoastră, la îmbunătățirea politicilor și deciziilor economice ale României. Este important ca viziunea și experiența dumneavoastră să nu rămână neîmpărtășite, pentru a fi convinși că vom adăuga valoare către România și pentru România'', a completat Iohannis.

În opinia sa, schimbarea profundă înseamnă educație, în mod necesar și prioritar, „căci educația este ingredientul cu adevărat indispensabil pentru dezvoltarea oricărei societăți''.

„Așa cum am spus și în alte rânduri, o societate nu poate fi, pe termen mediu său lung, mai bună decât sistemul său de educație. Prosperitatea, performanța economică, buna guvernare, democrația însăși se bazează pe calitatea capitalului uman. România va deveni competitivă și prosperă pe măsură ce educația va evolua și ea în această direcție. Cu toții ne dorim ca noile generații să poată performa cât mai bine, iar eficiența să devină criteriu determinant, indiferent de domeniul de activitate, concurențial, privat său public'', a mai transmis președintele.



Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii