Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România a devenit membru al Organizației Europene pentru Cercetare Nucleară

ro

20 Jun, 2015 11:58 1204 Marime text
 
România a devenit membru cu drepturi depline al Organizației Europene pentru Cercetare Nucleară (CERN), informează un comunicat al Ministerului Educației, potrivit Agerpres.

Consiliul Organizației Europene pentru Cercetare Nucleară (CERN), reunit joi, 18 iunie, la Geneva, a adoptat prin vot unanim Rezoluția de admitere a României ca membru cu drepturi depline în Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară. Admiterea României cu statut de membru cu drepturi depline în această prestigioasă organizație confirmă valoarea și performanțele înregistrate de cercetătorii români, fizicieni și ingineri implicați în activitățile de cercetare științifică din cadrul proiectelor de mare anvergură desfășurate la CERN, relevă sursa citată.

În prezent, România participă cu 100 de cercetători la experimentele organizate în cadrul LHC (The Large Hadron Collider) și LHCb (The Large Hadron Collider beauty), ALICE (A Large Ion Collider Experiment), ATLAS, dar și la rețeaua globală GRID.

România a fost acceptată ca stat candidat la CERN în decembrie 2008.

Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN) — cu sediul la Geneva — a fost fondată în anul 1954 și este cel mai mare centru de cercetare în fizica particulelor elementare.



Sursa: Agerpres
Sursa foto: infotour.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii