Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Şase români printre pasagerii feribotului care a luat foc în Mediterană

ro

29 Apr, 2015 10:05 1622 Marime text
Printre cele 156 de persoane evacuate de pe un feribot cuprins de flăcări în apropierea coastelor spaniole ale Mediteranei se numără și trei români, au anunțat autoritatea portuară din Insulele Baleare și compania ce operează ambarcațiunea, transmite AFP, citată de Reuters.
 
Feribotul 'Sorrento', care făcea legătura între Palma de Mallorca și Valencia (estul Spaniei), 'este în flăcări și toată lumea a fost evacuată', a declarat marți seara un reprezentant al companiei Transmediterranea, proprietara feribotului.
 
Potrivit primelor informații furnizate de această companie, pasagerii provin din cel puțin 12 state, respectiv Spania, Germania, România, China, Columbia, Ecuator, Senegal, Argentina, Albania, Australia, Bulgaria și Algeria. Inițial s-a vorbit despre spitalizarea a patru persoane, printre care un italian care ar fi fost grav rănit, dar, potrivit unui anunț furnizat marți seară, toți pasagerii și membrii echipajului au fost evacuați de pe navă și sunt în afara oricărui pericol.
 
Conform echipelor de salvare, inițial comandantul ambarcațiunii a apreciat că nu se impune evacuarea, dar văzând că incendiul crește în intensitate a decis în cele din urmă abandonarea navei. Feribotul Sorrento are o lungime de 186 de metri și poate transporta până la 1.000 de persoane și 150 de vehicule.

UPDATE ora 11.58


MAE informează, pe baza datelor primite de la Consulatul General al României la Barcelona, că 6 cetăţeni români se aflau pe un feribot care făcea legătura între Palma de Mallorca şi Valencia, la bordul căruia a izbucnit un incendiu în cursul zilei de 28 aprilie 2015. Toţi cei şase se află în afara oricărui pericol.

Consulatul General al României la Barcelona a primit informaţiile de la serviciul de urgenţă (112) al Insulelor Baleare, în baza acordului semnat între cele două instituţii.

Consulatul General al României la Barcelona menţine cazul în atenţie, fiind pregătit să acorde la nevoie asistenţă consulară de specialitate.


Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii