Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Româncă de 14 ani la NASA, vrea să îmbunătăţească viaţa pe Terra

ro

09 Aug, 2016 15:06 1573 Marime text

 

O româncă din Baia Mare, lucrează de 14 ani la NASA, ca specialist internaţional în micro-gravitaţie. După ce a contribuit la nenumărate programe ale Agenţiei Spaţiale, ea încearcă acum să transpună tehnologiile spaţiale pe Pământ, scrie Digi 24.

Pasiunea Ioanei Cozmuţa pentru spaţiul cosmic nu are limită. A obţinut un doctorat în fizică aplicată, la o universitate din Olanda, iar de 14 ani lucrează la Centrul NASA de Simulări şi Procesare a Materialelor.
„Avem tehnologii pentru a merge pe Lună, avem tehnologii care ne-ar putea intermedia, a trăi şi a munci în spatiul cosmic. Avem tehnologii dezvoltate de a face minerit pe obiecte din jurul pamantului. Dacă, iniţial, lucram mult mai mult pe partea ştiinţifică, partea de simulări sau partea experimentală, la momentul de faţă lucrez mult mai mult în termeni de strategie”, spune cercetătorul NASA, Ioana Cozmuţa.

Românca nu vrea să se oprească aici. Obiectivul ei e să-şi folosească toată priceperea pentru a îmbunătăţi viaţa pe Terra, mai spune sursa citată.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii