Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Român care a plutit în derivă 12 ore pe Marea Adriatică, salvat de Paza de coastă italiană

ro

25 Jul, 2015 18:18 3714 Marime text
 
Presa italiană a anunțat, astăzi, că Paza de Coastă din Italia a salvat un român care plutea în derivă de 12 ore, la bordul unei ambarcațiuni, în Marea Adriatică. Românul plecase pe mare ieri după-amiază, cu o barcă motorizată având lungimea de cinci metri. Încerca să ajungă din zona Capoiale (Foggia, sudul Italiei) spre Insulele Tremiti. Dispariția lui a fost semnalată de un prieten al acestuia, în jurul orei 22.30 (23.30, ora României).
Paza de Coastă italiană a început operațiunile de căutare sâmbătă la ora 4.00 (5.00, ora României), cu câteva nave și un avion de supraveghere de tip ATR 42. În jurul orei 7.00 (8.00, ora României), la doi kilometri de Insulele Tremiti, românul a fost găsit în stare bună, la bordul ambarcațiunii. El a fost transportat pe Insula San Nicola (Tremiti), unde va primi îngrijiri medicale de rutină, informează site-ul de știri TermoliOnline.it.
Primele ipoteze ale anchetorii iau în calcul faptul că ambarcațiunea a ajuns să plutească în derivă din cauza unei probleme la motor, a terminării carburantului sau pentru că bărbatul nu s-a putut orienta cu precizie pe mare.

sursa foto: youtube.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii