Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:41 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rocile din Marea Neagră influențează clima. Cercetătorii spun că va fi haos

ro

10 Jan, 2016 20:12 2003 Marime text
 
Pe parcursul ultimilor ani, au existat o mulțime de evenimente meteorologice care pentru necunoscători par inexplicabile, însă cercetatorii explică care este de fapt fenomenul. Pe lângă încălzirea globală, clima a fost influențată și de procesul inversării polilor magnetici, scrie bzi.ro. Însă, un astfel de proces durează între sute și mii de ani, iar cercetatorul Norbert Nowaczyk, după ce a analizat mai multe roci din Marea Neagră, declară că a „citit” perioadele în care aceste modificări au avut loc.
 
„Câmpul magnetic al Pământului este foarte dinamic. Intensitatea acestuia a variat, de-a lungul timpului, între 50% mai mult decât în ziua de azi și 90 – 95% mai puțin”, a precizat Nowaczyk.
 
După cum bine se știe, Pământul ar fi intrat de 250 de ani într-un proces de schimbare al polilor magnetici, care se poate încheia oricând. Oamenii de știință spun că recentele erupții vulcanice sunt o dovadă că acest proces este pe cale să se încheie. Cea mai mare erupție vulcanică din emisfera nordică din ultimii 100.000 de ani s-a petrecut la Campi Flegrei, în apropiere de Napoli, când roca și cenușa s-au împrăștiat peste întreaga suprafață din estul Mării Mediterane și până în centrul Rusiei.
 
„În telecomunicații, transmisii radio și aviație va fi haos”, a subliniat Nowaczyk.
 
De asemenea, animalele care migrează vor fi bulversate și nu vor mai putea să se orienteze. Cea mai importantă schimbare pentru om va fi cea a climei pentru că zonele fertile s-ar putea desertiza în următorii ani, iar nivelul oceanului va crește.
 


Sursa foto: black-sea.travel
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii