Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Robert Negoiță este în atenția procurorilor DNA

ro

16 Sep, 2015 08:34 2247 Marime text
 
Un nou caz a intrat în atenţia procurorilor DNA. Este vorba despre Administrarea Domeniului Public Bucureşti, unitate subordonată Primăriei Sectorului 3.
 
Aceasta ar fi cheltuit milioane de lei pe lucrări inexistente, banii ajungând la o firmă de casă a primăriei gestionate de Robert Negoiţă, potrivit un raport al Curţii de Conturi.
 
Recent, Curtea de Conturi a sesizat, procurorii DNA, pentru o fraudă produsă la Administrarea Domeniului Public Bucureşti (ADPB) SA, firmă al cărei principal acţionar este Consiliul Local al sectorului 3.
 
Subalternii primarului Robert Negoiţă au atribuit un contract, fără licitaţie, unei firme de casă a primăriei, Concelex SRL, pentru amenajarea pepinierei sectorului 3. Concelex a încasat toţi banii şi nu a făcut decât o mică parte din lucrări, susţin auditorii. Mai mult, Concelex a fost un simplu intermediar, cesionând contractul unei alte firme, Eurolex AG Consult SRL, potrivit știripesurse.ro.
 
Printr-o hotărâre din septembrie 2012, Consiliul de Administraţie al ADPB SA a aprobat un plan de investiţii pentru reabilitarea pepinierei sectorului 3, din strada Releului, costurile fiind estimate la 500.000 de euro. Conform procesului-verbal al şedinţei, suma ar fi acoperit contravaloarea lucrărilor de defrişare, curăţat pământ, forat puţuri şi instalare sere, conform aceleiași surse.
 
Potrivit Curţii de Conturi, devizul decontat a fost supradimensionat şi supraevaluat. Tot în noiembrie 2012, ADPB ar fi achitat firmei Concelex valoarea contractului.



Sursa foto: romanicablues.wordpress.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii