Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Robert Cazanciuc "Am constatat o bună administrare a actului de justiţie la Constanţa"

ro

20 Feb, 2015 15:33 1001 Marime text
Aflat la Constanţa, la şedinţa de bilanţ pe anul 2014 a Curţii de Apel, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc le-a mulţumit tuturor magistraţilor pentru eforturile depuse în 2014, un an foarte greu, când s-au implementat noile Coduri: Civil şi de Procedură civilă, Penal şi de Procedură penală.
 
Ministrul a amintit că nicăieri în Europa nu au fost schimbate patru coduri în doi ani, aşa cum s-a întâmplat în România.
 
Cazanciuc a afirmat că la Constanţa a constatat o bună administrare a actului de jutiţie. Ministrul a mai afirmat că Judecătoria Constanţa are nevoie de un nou sediu şi că a inclus Constanţa în planul de investiţii în sedii noi ale instanţelor din municipiile reşedinţă de judeţ.
 
Ca şi în întreaga ţară, în instanţele din Constanţa există un deficit de personal, în special în rândul grefierilor, a mai adăugat Robert Cazanciuc, care a mai amintit că o dată cu intrarea în vigoare a noilor coduri a scăzut puţin volumul de dosare la Curţile de Apel şi Tribunale, însă a crescut la Judecătorii.
 
Cât despre sistemul penitenciar, Cazanciuc a afirmat că România are nevoie să investească un miliard de euro pentru a aduce închisorile la standarde europene.

Întrebat, într-o conferinţă de presă, care este relaţia sa cu premierul Victor Ponta, ministrul Justiţiei a spus că soţia sa este verişoară primară cu premierul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii