Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:39 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Risca pedeapsa capitală, în Malaezia Acuzat de trafic de stupefiante, Peity Laurenţiu-Marin, achitat de prima instanţă

ro

19 Jul, 2014 12:36 3000 Marime text
În urma acţiunilor complexe derulate de către Ministerul Afacerilor Externe (MAE) prin mai multe misiuni diplomatice române, cât şi prin acţiunile avocatului ales al cetăţeanului român, desfăşurate în coordonare permanentă cu Ambasada României la Kuala Lumpur, prima instanţă malaeziană a pronunţat, ieri, o hotărâre în fond, prin care cetăţeanul român arestat pentru trafic de droguri urma să fie condamnat la moarte, a fost achitat, transmite Biroul de presă al MAE.
 
Conform procedurii penale reglementate de legislaţia malaeziană, procurorul de caz are posibilitatea de a ataca cu apel decizia primei instanţe. Cetăţeanul român urmează a fi mutat din penitenciar în centrul de detenţie al departamentului local de imigrări, în perspectiva expulzării, în situaţia în care sentinţa primei instanţe va deveni definitivă prin neapelare de către procuror.
 
Soluţia de achitare a cetăţeanului român Peity Laurenţiu-Marin, în primă instanţă, reprezintă o a doua hotărâre favorabilă, în urma demersurilor întreprinse de MAE, alături de sentinţa pronunţată la data de 10 octombrie 2013 în cauza privindu-l pe cetăţeanul român Coroi Ştefan, prin care s-a reuşit, în primă instanţă, evitarea condamnării acestuia din urmă la pedeapsa capitală.
 
Misiunea diplomatică a României la Kuala Lumpur va continua monitorizarea cazului şi va menţine, totodată, legătura atât cu autorităţile locale competente, cât şi cu familia cetăţeanului roman, pentru a o informa cu privire la evoluţia situaţiei.
 
Sursa foto: evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii