Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Risc de avalanse pe traseele din Masivul Bucegi. Conditii excelente de schi pe Valea Prahovei

ro

13 Mar, 2010 17:13 1048 Marime text

Dacă vă petreceţi weekendul la munte, nu vă aventuraţi pe traseele din Masivul Bucegi. Riscul de avalanşe a crescut ca urmare a stratului proaspăt de zăpadă care s-a aşternut peste cel deja existent. În schimb , condiţii excelente pentru schi pe Valea Prahovei şi Poiana Braşov.

Cantitatea mare de zăpadă, dar şi temperaturile în creştere au declanşat avalanşe pe aproape toate văile din masivul Bucegi. Pericol mare este pe Valea Caraiman, Valea Alba , Valea Cerbului şi Jepii Mari. Salvamontiştii atrag atenţia că traseele montane dintre Valea Prahovei şi platoul munţilor Bucegi sunt extrem de periculoase.

"Având în vedere că a nins foarte mult peste stratul vechi de zăpadă este alertă maximă. Turiştii ar trebui să evite zonele de abrupt", a avertizat Mirel Bogdan, salvamontist la Salvamont Buşteni.

Dacă drumeţiile sunt interzise, iubitorii sporturilor de iarnă se pot bucura din plin de pârtiile de pe Valea Prahovei.

Şi instalaţiile de transport pe cablu vor funcţiona în acest week-end de dimineaţă până seara. Administratorii pârtiilor spun că, după cum se prezintă vremea, este foarte posibil ca şi de Paşte să se schieze în condiţii bune.

Sursa: antena3.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii