Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Aurescu Ridicarea de garduri, gest autist și inacceptabil

ro

19 Sep, 2015 19:04 1093 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut, astăzi, consultări cu ministrul afacerilor externe al regatului Țărilor de Jos, Bert Koenders, în cadrul vizitei efectuate de acesta la Bucureşti, la invitaţia ministrului român.
 
Aceasta este a doua vizită a ministrului Bert Koenders la București în decursul anul 2015, moment aniversar în care se împlinesc 135 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice româno-olandeze, potrivit realitatea.net.
 
În cadrul întâlnirii s-a discutat şi despre spațiul Schengen. „Se pun presiuni deosebite asupra spațiului Schengen. Unele state își închid temporar frontierele. Alte au reintrodus controalele la frontiere. Va trebui să analizăm care este viitorul spațiului Schengen. Europa a trecut prin numeroase crize, dar niciodată nu a făcut pași înapoi. Procesul de integrare în spațiul Schengen nu ar trebui să reprezinte un pas înapoi”, a declarat Bogdan Aurescu.
 
La rândul său, ministrul de externe olandez Bert Koenders a spus că: „Este un avantaj că România nu a intrat în acest spațiu de liberă circulație, deoarece majoritatea statelor îl ocolesc dn cauza afluxului de refugiați”.
 
Referitor la poziția Ungariei, de a ridica garduri la frontierele sale, diplomatul român a spus că este „o soluție autistă, inacceptabilă și în afara spiritului Uniunii Europene”.
 
Sursa foto: realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii