Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezultate remarcabile ale proiectului CSS – Phoenix Constanţa

ro

12 Feb, 2015 14:37 2233 Marime text
În perioada 1 - 8 februarie la Gheorgheni, judetul Harghita, a avut loc trialul pentru selecția la lotul national Under 15 feminin dar și masculin.

Cele mai bune opt jucătoare a grupării sportive CSS – Phoenix Constanța (fuziune, din septembrie 2014, între Clubul Sportiv Scolar nr. 1 Constanţa şi Club Sportiv Phoenix Constanţa) au participat alături de antrenorul Cristian Mănăstireanu (CS Phoenix Constanţa) - care a făcut parte din staff-ul de antrenori responsabili pentru perioada de antrenamente şi selecție pentru lotul Under 15 feminin.

În urma a două zile de antrenament și demonstratii referitoare la cunostințele de baschet dar ținând cont în primul rând de calitățile fizice, din aproximativ 60 de sportive sosite la selecție, au rămas doar 20, care au trecut testele antrenorilor federali.



Patru dintre sportivele CSS - Phoenix Constanţa au rămas pe lista celor 20 de sportive avute în vedere de Federaţia Română de Baschet pentru lotul de Under 15.

Constănțencele Bianca Ivanov (nr 6) , Ioana Marin (nr.10) , Anca Crăciun (nr.7) și Andreea Mititelu (nr.30) au fost selectate și au rămas la Gheorgheni să se antreneze cu lotul până la finalul săptămânii.

Bianca Ivanov și Ioana Marin joaca baschet de şapte ani. În toată această perioadă de competiții naționale de la categoria babybaschet-minibaschet-juniorat, fetele au demonstrat ca pot fi de perspectivă pentru a reprezenta lotul național.

Anca Crăciun joacă baschet de trei ani. Datorită perseverenţei și calităților fizice deosebite a fost în vizorul antrenorilor și propusă pe lista celor 20 de jucătoare ale lotului național.



Andreea Mititelul – datorita calităţilor fizice deosebite și amiției de a progresa continuu, și ea este una dintre constănțencele selectate pentru lotul național.

Echipa de Under 14 feminin a CSS - Phoenix Constanţa împreună cu restul sportivelor de U 15 și U 16 a fost în aceeași perioadă în cantonament la Brașov, însoțite de profesorul antrenor Ramona Coroamă (CSS nr. 1 Constanta) , pentru o pregătire fizică necesară înainte de turneul semifinal al campionatului Under 14 la care constănțencele s-au calificat și respectiv etapele semifinale care au început deja pentru Under 16 feminin – competiție la care care evoluează sportive de U 15 și de U16.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii