Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezidenţii din Constanţa se pot înscrie la cursuri gratuite de limbă română

ro

13 Feb, 2011 16:01 1132 Marime text

În perioada februarie - mai 2011 se va desfăşura, în nouă oraşe din ţară, cea de-a doua serie de cursuri de limba română şi de orientare culturală. Cursurile vor avea loc în Bacău, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Oradea, Suceava şi Timişoara.

Cursurile de limba română au o durată de 140 de ore, iar cele de orientare culturală de 8 ore. Ele se adresează cetăţenilor din state ne-membre ale Uniunii Europene rezidenţi în România. Participarea la cursuri este gratuită. Cursurile de limba română se finalizează cu obţinerea unui certificat emis de Ministerul Educaţiei. Cursurile conţin şi elemente de orientare culturală utile pentru testarea în vederea obţinerii cetăţeniei române.

Deoarece numărul de locuri este limitat, admiterea la curs se realizează în ordinea înscrierilor: Formularul de înscriere se află pe http://www.migrant.ro/, meniul Cursuri de limba română.

Pentru județul Constanța, suportul este asigurat de către Centrul pentru Resurse Civice și Asociația Pro Democrația - Club Constanța. La Constanța își vor începe cursurile primele două grupe de cetățeni străini. Cursurile se țin la Liceul Mihai Eminescu, iar prima sesiune de lucru are loc miercuri, 16 februarie 2011.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii