Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Revoltă pe pagina de Facebook a MAI. Motivul-reîncadrarea polițiștilor disponibilizați

ro

29 Feb, 2016 06:15 5954 Marime text
 
Pe pagina de Facebook/ministeruldeinterne a fost postat, ieri, un articol cu titlul ”Polițiștii/militarii care au fost disponibilizați din motive neimputabile pot fi reîncadrați în MAI”.

Iată textul care i-a inflamat pe cei care sperau la altceva:
”Ne dorim să aducem în #MAI oameni cu experiență. Printr-o modificare a Statutului Polițistului, foștii polițiști care au părăsit sistemul din motive neimputabile lor pot fi reîncadrați pe funcțiile vacante, prin concurs sau prin examen, după caz, dacă au studii corespunzătoare cerințelor postului și îndeplinesc condițiile legale, potrivit categoriei din care au făcut parte.
De asemenea, polițiștii care și-au încetat activitatea pentru că au pierdut capacitatea de muncă se pot înscrie pentru reîncadrare, cu condiția să-și fi recăpătat capacitatea de muncă. 
Pentru foștii jandarmi și pompieri vor fi scoase la concurs posturi în vederea rechemării acestora în activitate.
Astfel, 2.500 de posturi vor fi scoase la concurs, în acest an, pentru reîncadrarea foștilor polițiști, respectiv pentru rechemarea în activitate a militarilor sau angajarea din sursă externă a celor mai bine pregătiți tineri care doresc să-și desfășoare activitatea în structurile #MAI”.
 
Ei bine, atât le-a trebuit celor care se aflau, probabil în situația de a spera că vor prinde un loc în structurir din care au fost dați afară.
 
Vezi mai departe unele dintre comentariile-protest la articolul ministerului:
 
  • Daniel Enoiu: Rechemare în activitate înseamna la voi concurs??? A scris cineva mai sus, cand am plecat am semnat o hartie, așa să fim rechemați și acuma!
  • Grigore Costel: eu le pun întrebarea: DE CE mai îi chemați înapoi dacă în 2009-2011 ne-ați trecut în rezervă dupa 18 ani de activitate fără nici un fel de salarii compensatorii sau alte facilități...și acum aveți nevoie de profesioniști.
  • Nikolai Nikos: Păi în 2011 MAI a fost cel care a dat oamenii afară fără vreun concurs la unele arme, oameni care s-au dedicat meseriei și care au jurat că își vor apăra tara , tara aruncandu-i din sistem din motive neimputabile lor.
  • Laurentiu Olaru: Atentie domnilor din conducerea MAI. E o problema care se bate cap in cap. In legea 80/1995 spune clar ca timpul petrecut in rezerva se considera stagiu in grad (o treime). Unora nu le mai puteti acorda aceleasi grade asa cum ilegal va doriti.
  • Adrian Micu: domnilor fosti colegi de arme si actuali colegi de suferinta, inca nu ati inteles ca M.A.I.-ul nu vrea sa ne recheme in activitate? ceea ce s-a intamplat in anul 2011 cu asa numita restructurare s-a intamplat doar pentru ca acest M.A.I. sa se debarasezeze.
  • Nastase Valentin: Cei din conducerea M.A.I va rugam dati-ne și noua cei interesați de încadrări un comunicat oficial cu privire la înscriere , conținutul dosarului, probe eliminatorii. Tot așteptăm de pe data de 15 februarie un comunicat din partea dvs.
  • Stefania Rosca Pasare: Unde putem afla informati despre tematica pt concurs si data cand se vor sustine probele? (Pt sursa externa)
  • Mihai C. Ghebrea: Stai calm, nu va fi nicio discrepanta intre cei care sunt sau cei care vor intra in sistem, Campina nu detine si nici nu produce somitati!
  • Marius St: Ai dreptate, dar măcar știm că cel care a absolvit acea școală a depus un efort să intre ( acolo nu e pe bază de P. C. R), iar când va termina școala, poate nu va fi o somitate, dar măcar are habar cu se mănâncă munca de poliție, cum se poartă o uniformă și tot așa...
  • Florina Gorghiu: Cand se vor aproba aceste reincadrari,stie cineva?Exista un termen precizat?
  • Stan Valentin: Bag sama ca nu ati inteles care. I vraja ... se da public reincadrarea prin examene , in realitate intra tot lingai ...
  • Elena Lixandrescu: De ce prin concurs? Când au fost disponilizati au semnat doar o hârtie.
  • Daniela Iosipov: Si cine decide daca motivele sunt "neimputabile"?
  • Gheorghe Si Aurelia Stanciu: Unde se fac inscrierile pentru concurs ?In ce perioada ? Si in ce constau probele?
  • Gaby Gabriel: Dacă aveți locuri angajați fără concurs ma ofer eu la Jandarmi...
  • Ioana Pop: Va trebuie Bac, nu va agitati asa tare
  • Grigore Nicu Barbu: Domn Ministru va promit ca am sa ajung la dv sa vb si fata.n fata!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii