Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:19 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Revenită în Spania, o femeie gravidă a aflat că este contaminată cu virusul Zika

ro

04 Feb, 2016 21:02 1922 Marime text
 
Ministerul Sănătății de la Madrid a trasnmis astăzi că o femeie însărcinată care a revenit în Spania după o călătorie în Columbia este infectată cu virusul Zika, transmit Reuters și AFP, precizând că este vorba despre primul caz de acest gen semnalat până în prezent în Europa, notează agerpres.ro.
 
EFE precizează că diagnosticarea femeii s-a făcut în Catalonia, regiune din nord-estul Spaniei.
 
Gravida în 12-13 săptămâni nu a fost internată, dar se află sub supraveghere medicală, precizează EFE.
 
Însă aceasta nu este singura din acea zonă cu acest virus, mai sunt încă șapte persoane care au „importat” virusul Zika în Spania după o deplasare în această zonă geografică, a mai precizat ministerul. „Situația nu este câtuși de puțin alarmantă”, având în vedere că gripa provocată de acest virus are „simptome foarte slabe”, a asigurat un consilier pe probleme de sănătate din Madrid, mai scrie agerpres.ro.
 
Vă reamintim faptul că, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a creat în urmă cu două zile o Unitate de Răspuns Global pentru coordonarea acțiunilor de combatere a propagării virusului Zika, suspectat de provocarea la nou-născuți a unor malformații congenitale și a unor afecțiuni neurologice grave. Măsura a fost luată după ce în ajun OMS a declarat că „recenta creștere a numărului de cazuri de microcefalie și de alte afecțiuni neurologice înregistrate în Brazilia, după o situație asemănătoare petrecută în Polinezia Franceză în 2014, reprezintă o urgență globală de sănătate publică”. 


Sursa foto: mirror.co.uk
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii