Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:07 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Revelion supraveghet de mii de polițiști

ro

30 Dec, 2015 16:01 1883 Marime text
Din dispoziţia şefului Poliţiei Române au fost luate măsuri suplimentare, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică.În perioada 31 decembrie 2015 - 3 ianuarie 2016, Poliţia Română va fi la datorie, în slujba comunităţii, ne anunță conducerea IGPR într-un comunicat. Astfel, peste 12.200  de poliţişti vor acționa suplimentar față de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente şi pentru a intervini atunci când sunt sesizaţi.
”Din totalul poliţiştilor angrenaţi suplimentar, 7.747 sunt poliţişti de ordine publică, 2.020 de poliţişti de la rutieră şi peste 2.481 de la celelalte structuri, respectiv: poliţia transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase”, se precizează în comunicat.
Potrivit datelor centralizate la nivel national, de Revelion, sunt preconizate a se desfăşura 162 de manifestări publice de amploare (concerte, spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă), in 40 de județe si municipiul București, la care sunt aşteptate să participe aproximativ 200.000 de persoane. Cifra pare mica dacă luăm în considerare faptul că, numai la malul mării, Primăria Constanța preconizează participarea a circa 15.000 de personae la revelionul organizat de municipalitate în Piața Ovidiu.
De asemenea, oamenii legii vor acționa cu atenție sporită în gări și aeroporturi.
În aceeași perioadă nici angajații Poliţiei Rutiere nu vor ”șoma”. Ei vor acționa în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice. Vor fi folosite peste 400 de aparate radar, în vederea prevenirii excesului de viteză.
Deși efectivele de polițiști vor fi sporite și vigilante, după cum ne asigură superiorii lor, totuși cetăţenii trebuie să și ia măsuri de autoprotecţie pentru a petrece revelionul și nu numai în siguranţă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii