Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reuniune informală a șefilor de protocol din statele membre ale Uniunii Europene. Ce a curpins programul

ro

14 Feb, 2019 21:09 776 Marime text
Reuniunea informală a şefilor de protocol din statele membre ale Uniunii Europene a avut loc la București în perioada 13-14 februarie 2019.

Conform tradiţiei, lucrările reuniunii s-au desfășurat sub coordonarea României care asigură Preşedinţia în exerciţiu a Consiliului Uniunii Europene, partea română fiind reprezentată de şeful protocolului MAE, Călin Fabian.

Programul reuniunii a cuprins o componentă de diplomaţie publică şi două sesiuni de dezbatere pe subiecte specifice din domeniul de activitate a Protocolului Diplomatic.

Primul segment a constituit un excelent prilej de prezentare a câtorva obiective cu valoare de patrimoniu pentru cultura naţională (Muzeul de Artă al României, Ateneul Român, Banca Naţională a României).

Sesiunile de dezbatere au asigurat un schimb de opinii pe teme cu impact pentru activitatea Protocolului MAE.

În acest sens, au fost discutate o serie de subiecte privind statutul diplomaţilor nerezidenți, privilegiile financiare aplicate diverselor categorii de personal al misiunilor diplomatice acreditate într-un stat primitor, elemente de statut privind consulii onorifici, modalități de aplicare a principiului reciprocităţii în gestionarea pe segmente a relaţiei dintre misiunile diplomatice acreditate în statul primitor şi oficialitățile acestuia.

Cât priveşteconţinutul dezbaterilor, pe de o parte, acestea au prilejuit un schimb de experienţă extrem de util, evidențiind o cazuistică variată şi o paletă largă de soluţii propuse şi, pe de altă parte, au constituit o bună ocazie de identificare a celor mai bune practici în materie.

La final, punctul de vedere unanim al participanţilor la reuniune a confirmat, atât organizarea foarte bună a evenimentului în ansamblul său, cât şi valoarea adăugată a agendei propuse în măsură să stimuleze discuţii profitabile în egală măsură pentru toţi cei prezenți.
.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii