Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reuniune de urgenţă la Luxemburg, pentru criza imigranţilor

ro

05 Sep, 2015 15:57 860 Marime text
Temele aflate pe agenda reuniunii au fost evoluțiile din Vecinătatea Estică și relațiile UE-Rusia şi rolul UE în Orientul Mijlociu, în special în sprijinul Procesului de Pace israelo-palestinian și evoluțiile în dosarul nuclear iranian. De asemenea, pe agendă s-a aflat şi problematica migrației.

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, a pledat, la reuniunea miniştrilor de externe din statele UE, de la Luxemburg, pentru adoptarea unor soluţii urgente în problema refugiaţilor. Aurescu a explicat că acesta este "unul dintre cele mai sensibile dosare", prin implicaţiile umanitare şi provocările la adresa politicilor UE.
 
"Discuţia privind fenomenul migraţiei, din cadrul reuniunii informale a miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE, care s-a desfăşurat la Luxemburg vineri şi sâmbătă, a prilejuit "un schimb amplu de opinii cu privire la modul în care UE este chemată să răspundă acestei provocări majore", informează MAE, într-un comunicat de presă.
 
În cadrul reuniunii amintite, Aurescu a arătat că "avem nevoie de soluţii urgente şi adecvate care să trateze problema la sursă, în ţările de origine, dar si în cele de tranzit. E nevoie de adresarea problemelor care stau la originea fenomenului. Avem nevoie de soluţii comune, la nivel european, cele unilaterale nefiind eficiente. Migraţia este unul dintre cele mai sensibile dosare de pe agenda europeană actuală, prin implicaţiile pe plan umanitar, dar şi prin provocările la adresa politicilor Uniunii Europene şi a modului de gestionare a spaţiului european".
 
Aurescu a mai afirmat că alături de "situaţia gravă de securitate" din vecinătatea estică, problema migraţiei reprezintă o "provocare" care va da măsura solidarităţii europene şi a angajamentului în apărarea principiilor şi valorilor UE.

De asemenea, ministrul Bogdan Aurescu a avut o întâlnire cu şeful statului luxemburghez, Marele Duce Henri de Luxemburg şi cu Marea Ducesă Teresa de Luxemburg, alături de ceilalți miniștri de externe participanți
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii