Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reţinuţi pentru complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani

ro

16 Jul, 2012 23:57 1605 Marime text

Doi bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală şi pentru spălare de bani.

Acţionând în baza programului Antifraudă, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor, au documentat activitatea infracţională a lui M. MARIAN, de 45 de ani din comuna Nicolae Bălcescu şi a lui P. SILVIU, de 36 ani, din oraşul Năvodari.

Aceştia, în cursul anului 2009, în mai multe rânduri, l-au ajutat şi sprijinit pe S. CĂTĂLIN, asociat şi administrator al unei societăţi comerciale din Constanţa, în săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscale, prin omisiunea în actele contabile a operaţiunilor comerciale derulate sau a veniturilor realizate.

Cei doi bărbaţi au dobândit, deţinut şi folosit sumele de bani retrase de către S. CĂTĂLIN din contul societăţii, cunoscând că acestea provin din săvârşirea infracţiuni menţionate anterior, prejudiciu total adus bugetului de stat fiind în valoare de 1.229.914 lei.

În prezent suspecţii sunt cercetaţi în stare de reţinere sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală şi de spălare de bani (faptă prevăzută de art. 26 Cod Penal, rap. la art. 9 alin. 1 lit. b, din Legea nr. 241/2005, cu aplicarea art. 41 alin. 2 din Cod Penal, şi respectiv de art. 23, alin. 1, lit. c din Legea nr. 656/2002, cu aplic. art. 41 alin. 2 din Cod Penal, ambele cu aplicarea art. 33 lit. a din Codul Penal), urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa cu propunere corespunzătoare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii