Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:41 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reţeaua teroristă Stat Islamic va încerca să comită noi atentate în Europa şi SUA

ro

10 Feb, 2016 07:59 639 Marime text
 
Generalul american Vincent Stewart, dircetorul Agenţiei pentru Informaţii Militare din SUA, avertizează că reţeaua teroristă Stat Islamic probabil va încerca să comită noi atentate în Europa şi în Statele Unite în cursul anului 2016, informează CNN.
 
„Organizaţia teroristă Stat Islamic probabil va încerca să comită noi atentate în Europa şi primele atacuri directe pe teritoriul Statelor Unite, în anul 2016”, a spus generalul Vincent Stewart în faţa membrilor Comisiei Forţelor Armate din Senatul SUA, scrie româniatv.net.
 
„Reţeaua teroristă probabil va intensifica ritmul şi periculozitatea atacurilor în lunile care urmează, în încercarea de extindere a activităţilor în afara zonelor din Irak şi Siria”, a mai spus oficialul.
 
„Anul trecut, Daesh (Stat Islamic) a rămas în principal în fiefurile din Irak şi Siria, extinzându-se în Libia, regiunea Sinai (Egipt), Afganistan, Nigeria, Algeria, Arabia Saudită, Yemen şi Caucaz. Este de aşteptat ca reţeaua Daesh să intensifice ritmul şi complexitatea atacurilor la nivel transnaţional, pentru că vrea acţiuni violente care să atragă reacţii dure din partea Occidentului, în scopul alimentării ideii distorsionate a unui război occidental contra islamului”, a menționat Generalul american Vincent Stewart.
 
De asemenea, directorul Serviciilor americane de informaţii James Clapper, a confirmat că reţeaua Stat Islamic şi cele opt filiale ale acesteia constituie „principala ameninţare teroristă” globală.
 
„Organizaţia teroristă Stat Islamic profită de actualul val de refugiaţi pentru a infiltra militanţi în Occident. Organizaţia Stat Islamic este principala ameninţare, dar şi militanţii reţelei Al-Qaida vor încerca să se afirme în cursul anului 2016”, a subliniat James Clapper, mai scrie româniatv.net.
 
Sursa foto: romanin.eu

Ti-a placut articolul?

Comentarii