Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Retea de falsificatori de bani, anihilata de politisti

ro

11 Feb, 2010 17:51 749 Marime text

O femei, care era coordonată din închisoare de bărbatul ei, a fost prinsă de poliţiştii braşoveni în colaborare cu procurorii DIICOT şi angajaţii SRI pentru falsificare de bani. Cei doi conduceau o reţea mult mai mare de infractori care falsificau bancnote, le vindeau iar apoi acestea erau plasate în magazine.

Monitorizarea poliţiştilor a durat mai bine de şase luni. În acest timp s-a descoperit cum patru persoane coordonate prin telefon de un deţinut din penitenciarul de la Miercurea Ciuc, foloseau softuri şi imprimante speciale pentru a realiza bancnote care apoi erau introduse pe piaţă şi schimbate pe bani adevăraţi.

Procurorii spun că bancnotele erau destul de bine făcute şi se realizau prin scanarea unor bilete de bancă bune şi folosirea unor instrumente care ulterior s-au şi găsit la percheziţiile domiciliare. Poliţiştii au descoperit în special bancnote de 200 şi 500 de lei falsificate, în valoare totala de 40.000 de lei. Cele 4 persoane au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii