Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restricții de tonaj la punctele de trecere a Dunării cu bacul din județul Tulcea. De ce a fost luată această decizie

ro

05 Apr, 2018 21:58 2835 Marime text
Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată de peste 7,5 tone care circulă dinspre judeţele din Dobrogea spre cele din Moldova trebuie să ocolească zeci de kilometri, din cauza deciziei impuse de autorităţi de a restricţiona accesul acestora la trecerile bac dinspre judeţul Tulcea spre Brăila şi Galaţi, informează Agerpres.ro
 
Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Tulcea a instituit, joi după-amiază, restricţii de viteză şi tonaj pe două sectoare de drum naţional care fac legătura cu punctul de trecere a Dunării cu bacul din localitatea tulceană IC Brătianu spre municipiul Galaţi.
 
Astfel, începând cu data de 5 aprilie, ora 24.00, pe sectorul de drum naţional 22E Garvăn-IC Brătianu vor avea acces doar autovehiculele cu masa totală maximă de 7,5 tone, iar între localitatea IC Brătianu şi trecerea bac niciun autovehicul nu va putea staţiona, iar viteza maximă de circulaţie va fi de 10 kilometri pe oră.
 
Excepţie de la această decizie vor face autovehiculele de transport persoane, cele care aprovizionează cu alimente, pompierii, poliţia, salvarea, poşta şi mijloacele auto care execută lucrări de eliminare a pericolului de inundaţii.
 
Restricţiile se vor menţine până la data la care nu va mai exista pericolul degradării digului care face legătura între IC Brătianu şi punctul de trecere a Dunării cu bacul.
 
Pe data de 23 martie, CJSU a decis o primă restricţie de tonaj a autovehiculelor care circulă pe digul Măcin - Smârdan, parte a DN 22 Tulcea-Brăila, iar potrivit măsurii niciun autovehicul cu masa totală maximă de peste 7,5 tone nu mai poate circula pe acest tronson de drum naţional care asigură accesul la punctul de trecere cu bacul a Dunării între localitatea tulceană Smârdan şi municipiul Brăila.
 
Decizia a fost luată de membrii CJSU în contextul ninsorilor abundente din perioada anterioară şi a prognozelor privind creşterea cotelor Dunării, pentru a preveni problemele cauzate de ruperea digului.
 
Punctele de trecere cu bacul a Dunării din localităţile tulcene Smârdan şi IC Brătianu sunt cele mai rapide modalităţi de a ajunge dintr-unul din judeţele din Dobrogea în Moldova şi invers.
 
Una din rutele ocolitoare prelungeşte drumul autovehiculelor cu zeci de kilometri .
 
De aproape trei săptămâni, nivelul Dunării a depăşit cotele de atenţie pe raza judeţului Tulcea, dar, potrivit măsurătorilor AFDJ, se menţine sub cotele de inundaţie şi de pericol.
 
Cel puţin un sfert din lucrările de apărare împotriva inundaţiilor din Tulcea necesită intervenţii, potrivit specialiştilor hidrologi, însă din cauza lipsei resurselor financiare, acestea nu s-au executat ori s-au efectuat parţial. Digul Măcin-Smârdan a cedat ultima oară în anii 1980, iar de atunci la această lucrare nu au mai fost efectuate decât lucrări punctuale în regim de urgenţă.

Sursa: Agerpres.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii