Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Digi24.ro „Republica Mazăre”. DNA despre „Reţeaua Constanţa”

ro

06 Mar, 2015 09:52 2026 Marime text

Din referatele şi rechizitoriile DNA iese la iveală harta unei adevărate federaţii de republici ale corupţiei. Zone de influenţă locală totală, dominate de reţele de politicieni şi oameni de afaceri care împart bani publici şi funcţii. Legături care, deseori, duc până la Bucureşti şi înapoi.

„Republica Mazăre”. DNA despre „Reţeaua Constanţa”

Constanţei i se spune deseori „Republica Mazăre". Primarul-personaj este anchetat de procurori în mai multe dosare care vizează, în primul rând, retrocedări. El şi alte 38 de persoane din administraţie sunt suspectate de un prejudiciu de peste 110 milioane de euro. Radu Mazăre a trecut şi el prin arestul poliţiei. A ieşit de acolo, dar nu are dreptul să iasă şi din ţară.


În Constanţa, afacerile despre care procurorii spun că ar fi ilegale au adus în prim-plan tripleta Radu Mazăre-Nicușor Constantinescu - Sorin Strutinski. Ultimul e un om de afaceri arestat recent pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Procurorii cred că el este cel care punea în practică afacerile primarului şi preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa.

Strutinski ar fi derulat operațiuni comerciale cu caracter fictiv şi ar fi intermediat afacerile necurate. De exemplu, i-ar fi cerut unui alt om de afaceri 1,6 milioane de euro. Omul îşi cumpăra astfel plata la timp într-un contract cu autorităţile locale.

Nici lui Nicușor Constantinescu nu îi merge mai bine. Coleg de facultate şi de partid cu Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu a fost reținut de mai multe ori, în mai multe dosare. În cel mai recent, e acuzat că a cumpărat voturi pentru PSD la alegerile din 2012.

Citeste integral articolul pe http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Justitie/Harta+Romaniei+prin+ochii+procurorilor+DNA+Federatia+Republicilo

Sursa text: digi24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii