Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:54 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reprezentanții Uniunii Europene nu au uitat că astăzi este 1 aprilie și au păcălit Rusia

ro

01 Apr, 2015 20:57 1064 Marime text
 
Reprezentanții Uniunii Europene nu au uitat că astăzi e 1 aprilie și au făcut o farsă Rusiei, păcălindu-i pe ruși că navele de tip Mistral de producție franceză destinate Rusiei au ajuns de fapt în serviciul UE, informează B1 Tv.

În știrea inițială, se scrie că Înaltul Reprezentant al UE pentru Politica Externă, Federica Mogherini, ar fi cel care ar fi făcut anunțul.

Potrivit EU Observator, primul vas Mistral ar fi urmat să aibă numele „Juncker", în onoarea președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Nava ar fi urmat să navigheze la Riga, deoarece Letonia deține în prezent presedinția Uniunii Europene.

În plus, se scria că vasul ar urma să aibă arborat un steag al Uniunii Europene, fiind însă înregistrat în Panama, „pentru a economisi bani din taxe". De asemenea, „Juncker" ar fi urmat să navigheze de la Riga în Luxemburg, un stat fără ieșire la mare, odată cu preluarea presedinției UE de către această țară.

Al doilea vas Mistral ar fi fost numit „Mogherini" și ar fi urmat să aibă baza pe insula italiana Lampedusa.

Presa rusă a transmis rapid erate și a făcut corecturile necesare, după ce reprezentanții Uniunii Europene au transmis că articolul din EU Observer reprezintă o păcăleală de 1 aprilie.

„Franța plănuiește să dea navele Mistral Uniunii Europene, nu Rusiei", a titrat Tass, iar Ria Novosti a notat că "Franța va da Uniunii Europene navele 'Mistral' construite pentru Rusia".

Interfax citează sursa inițială, arătând că aceasta precizează că Franța va da vasele Uniunii Europene, în timp ce Russia Today citează, la rândul său, rapoarte din presa privind un transfer al navelor rusești către Uniunea Europeană.

În articolul din EU Observer s-a specificat, ulterior, la început, că este o glumă de 1 aprilie: „Niciunul dintre citatele sau informațiile conținute în articol nu sunt adevărate".



Sursa: B1 Tv
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii