Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:24 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Remus Pricopie vrea mai puţine materii la a XI-a şi a XII-a

ro

14 Sep, 2014 13:09 1984 Marime text
Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat astăzi că vrea ca numărul materiilor predate la clasele a XI-a şi a XII-a să scadă peste câţiva ani, iar elevii să poată opta, în funcţie de interesul lor, pentru un domeniu sau altul, în vederea examenului de bacalaureat şi a admiterii la facultate, informează Mediafax.  

"Aş vrea să reuşim să facem acest lucru ca în clasa a XI-a şi a XII-a elevii să ai aibă un număr mai mic de materii şi să opteze în funcţie de interesul lor pentru un domeniu sau altul. Este un proces complicat, pentru că asta înseamnă o reformă structurală a programelor şcolare, dar o vom face. Pentru un astfel demers, ai nevoie de trei-patru ani. (... ) Trebuie reaşezate disciplinele. În anul în care există examene importante, gradul de încărcare al elevului ar trebui să fie mai mic", a declarat Pricopie, citat de Mediafax, care a adăugat că "într-un stat normal, aşa se întâmplă".

Potrivit lui Pricopie, prin această măsură se va da posibilitatea elevilor să se concentreze, cu prioritate, pe materiile pentru examene.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii