Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Remus Cernea "O mare parte dintre semnăturile strânse de candidaţii la prezidenţiale sunt false"

ro

24 Sep, 2014 13:42 3167 Marime text
Deputatul de Constanţa, Remus Cernea, acuză că semnaturile depuse de candidatii la prezidentiale nu au fost stranse in mod corect.

"Aseară (marți, 23 septembrie), în termenul prevăzut de lege, mi-am depus la Biroul Electoral Central, dosarul de candidatura la alegerile prezidențiale din 2 noiembrie 2014.
Desigur că am făcut acest lucru fiind pe deplin conștient că nu voi putea candida. Dar, deși dosarul va fi respins, voi avea posibilitatea să atac în instanță prevederile restrictive ale legii electorale.
Acesta este scopul meu: să arăt că numărul cerut de 200.000 de semnături este unul excesiv și că legea nu prevede nici un mecanism de verificare a autenticității semnăturilor.
Am prezentat presei o serie de indicii privitoare la faptul că dintre cele 7-8.000.000 de semnături depuse de către toți candidații împreună, o mare parte sunt false, tabelele fiind competate cu informații luate din baze de date care conțin numele, adresele și datele de identificare din cărțile de identitate și buletinele cetățenilor.
Este scandalos că procesul electoral se bazează pe o fraudă uriașă a majorității sau a tuturor candidaților, fraudă de care este conștientă cam toată lumea dar care este tolerată de către sistem și încurajată de legea electorală. Probabil că și cititorii acestui articol figurează pe una sau mai multe liste de semnături ale unui candidat sau chiar mai multora, fără să fi semnat pentru nimeni.
Oricum, am convingerea că sunt singurul cetățean care și-a depus candidatura prezentând absolut toate semnăturile colectate în mod corect. Am depus, în mod simbolic această candidatură, însoțită de doar câteva semnături, dar sunt singurul care a făcut acest lucru fără să falsifice semnăturile așa cum au procedat, cel mai probabil, toți ceilalți sau marea lor majoritate…", susţine deputatul într-un comunicat de presă.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Liliana Hohage 24 Sep, 2014 22:49 MA LUPT PENTRU DREPTURILE ANIMALIOR DAR AM AJUNS SA MA LUPT PENTRU DREPTURILE OAMENILOR INTR-O UE DATORITA MINCIUNILOR SI PROPAGANDA PONTISTA. TRAIESC INTR-o TARA CIVILIZATA ::NU CADETI IN PLASA : SUNT SPD IN GERMANIA : NU REPREZINTA PARTIDUL MEU ! Deschideti-va ochii