Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:51 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Remus Borza, fost administrator judiciar al Hidroelectrica, este urmarit penal pentru conflict de interese

ro

30 Aug, 2013 11:21 1317 Marime text
Remus Borza, fost administrator judiciar al companiei Hidroelectrica, in prezent membru al Consiliului de Supraveghere, a fost pus sub urmarire penala de procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, anunta Agerpres.

Potrivit rezolutiei de incepere a urmaririi penale intocmite pe 8 iulie, procurorii il acuza pe Remus Borza ca, in perioada cand era administrator judiciar al companiei Hidroelectrica, a directionat catre societatea sa de avocatura contracte de asistenta juridica, platite de Hidroelectrica.

HotNews.ro a relatat in premiera in ianuarie 2013 ca administratorul judiciar al Hidroelectrica, Euro Insol, in care Remus Borza este partener, a angajat in numele societatii casele de avocatura Borza & Asociatii si Piperea &Asociatii pentru cele 74 de procese pe care compania le are cu creditorii. Pentru onorarii a fost alocat un buget total de 220.000 euro.

Cum s-a aparat la acel moment Remus Borza in fata acuzatiilor de conflict de interese:

"Euro Insol SPRL si Borza si Asociatii, nu se afla in conflict de interese, ambele fiind  societati profesionale, una de insolventa, cealalta de avocatura, in care Remus Borza este partener, iar acest conflict nu exista nici intre avocatii de la  Borza si Asociatii si Hidroelectrica, in conditiile in care acesti avocati alcatuiesc echipa de profesionisti implicata in gestionarea procedurii de  insolventa a Hidroelectrica, fiind cei mai in masura sa argumenteze si sa sustina punctul de vedere si masurile dispuse de administratorul judiciar in  procedura, mai ales in ceea ce priveste judecarea unor contestatii care se indreapta impotriva masurilor administratorului judiciar de respingere la masa  credala a unor creante de 1,9 miliarde de lei". Euro Insol mai spune ca Legea insolventei nu interzice avocatilor care sunt si practicieni in insolventa si  activeaza in cadrul unei societati profesionale sa desfasoare activitati ca avocati in cadrul unor cabinete individuale sau societati profesionale.

Citiţi mai departe pe Hotnews



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii