Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:23 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Relu Fenechiu, condamnat la 3 ani și 10 luni închisoare, după ce și-a recunoscut vinovăția

ro

14 Nov, 2016 16:47 2540 Marime text

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat luni de Tribunalul București la 3 ani și 10 luni închisoare cu executare, după ce și-a recunoscut vinovăția într-un nou dosar în care este acuzat de DNA Ploiești de trafic de influență în formă continuată și spălare de bani.

Judecătorii au mai dispus confiscarea sumei de 901.526 de euro de la Relu Fenechiu, reprezentând obiectul infracțiunilor de trafic de influență și spălare a banilor, fiind menținut sechestrul pus de procurori pe bunurile fostului ministru.

Potrivit Agerpres, Tribunalul București a avizat un acord de recunoaștere a vinovăției încheiat de Fenechiu cu procurorii DNA, în cadrul căruia el a acceptat să primească o condamnare de 3 ani și 10 luni închisoare cu executare, precum și interzicerea unor drepturi civile pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei.

Potrivit DNA, în perioada 2012 — 2014, Relu Fenechiu, în calitate de deputat, a pretins și a primit de la o firmă de software 15% din valoarea unor contracte promovate de Ministerul Justiției (în valoare de 13.990.059 lei fără TVA) și de o societate farmaceutică cu acționar majoritar Ministerul Sănătății (în valoare de 8.130.721 lei, fără TVA), pentru sprijinul promis și acordat în câștigarea și derularea acestor proiecte.

Relu Fenechiu a primit de la Siveco România 620.000 de euro, prin firme controlate de el, între care una aparține fratelui său, dar și numerar, pentru a sprijini compania fondată de Irina Socol, în câștigarea a două contracte cu Ministerul Justiției și Antibiotice Iași.

În prezent, Relu Fenechiu se află în penitenciar unde execută o pedeapsă de 5 ani de închisoare primită în dosarul "Transformatorul".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii